Just nu funderar jag väldigt mycket på allt som inte har med målandet att göra, utan mer på själva företagandet. Jag blir lite matt över hur mycket det finns att lära sig om man vill. De timmar jag har varje vecka att lägga på mitt företagande räcker inte till på långa vägar. Och jag målar ju akvarell två dagar i veckan för att jag blev utmattad för några år sedan och ville förändrad mitt yrkesliv till något bättre. Det gäller att inte ta i för mycket här nu.

Till exempel hur gör jag för att ta bättre bilder på mina akvareller och för att inte vara så beroende av ljuset utifrån (känns som det var evigheter sedan jag såg solen). Jag har länge omedvetet kämpat med att ta bra bilder på dem, men inte funderat så mycket på varför det är så svårt. Ofta blir bilden alldeles för blå, om det kommer in för mycket dagsljus, och alldeles för gul om den är för nära taklampan i köket. 

Och hur förbättrar jag min webbutik så mina kunder väljer att köpa mina akvareller och prints där, kan jag ens påverka det och hur tolkar jag egentligen statistiken från webbutiken. Vad är skillnaden på en besökare och en visning?

Behöver jag lära mig om att skapa mitt varumärke i sociala medier? Kommer det vara avgörande för att jag säljer mina akvareller? Räcker det inte med att hålla en webbsida uppdaterad och lära mig ännu mer i WordPress?

Varför funderar jag ens på allt detta när jag egentligen bara vill måla akvarell? Jo, det vet jag ju… för jag tycker det är så vansinnigt roligt när någon uppskattar en av mina akvareller så mycket att de faktiskt väljer att köpa den! Att kunna bidra till en “vackrare” värld, på ett sätt. Och så är det ju kul att lära nytt, men kanske inte allt på en och samma gång. Nu får jag ta och välja!


0 kommentarer

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *